Política 14/11/2013

Junqueras nega haver fet a Brussel·les una crida a la vaga

El president d'ERC matisa les seves paraules al Parlament europeu, on va obrir la possibilitat d'aturar l'economia catalana per pressionar l'Estat, i assegura que en cap moment va pronunciar la paraula 'vaga'

Ara
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, nega haver fet una crida a la vaga per pressionar l'Estat a permetre la consulta d'autodeterminació. Junqueras ho ha dit a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què ha matisat les seves declaracions aquest dimecres a Brussel·les, des d'on va obrir la possibilitat d'aturar l'economia catalana durant una setmana com a mecanisme de pressió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha assegurat que en "cap moment" va pronunciar la paraula 'vaga', i que és una "interpretació molt forçada" creure que ell va apel·lar a aquest tipus de mobilització. Tanmateix, ha remarcat que la "garantia del procés" rau en "la gent", ja que "la majoria social és més explícita que la majoria política". En aquest sentit, ha defensat que sigui la societat catalana qui decideixi les formules de mobilització.

El líder d'ERC ha defensat el seu discurs al Parlament europeu, que aquest matí ja ha rebut una dura crítica per part del líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, i ha assegurat que la Comissió Europea i els mercats han de saber que Catalunya no es rendirà. "Hi ha coses que a vegades no cal fer-les i l'únic que s'ha de deixar clar és que ho podríem arribar a fer", ha conclòs .

stats