Política 31/01/2014

Cospedal: "Els espanyols no volen aventures estrafolàries sinó unitat"

La unitat d'Espanya centra la convenció dels populars

M. Eugènia Quetglas
2 min

ValladolidLa unitat d'Espanya és l'essència de la convenció del PP i així ho ha posat de manifest la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, en el seu discurs inaugural. I això, per tant, passa per carregar contra el procés sobiranista català. La dirigent popular ha proclamat que els espanyols "no volen aventures estrafolàries i extremes" sinó un partit com el seu, "convençut" que la unitat d'Espanya els fa "més forts". "No es pot ni vendre ni negociar el dret de tots els espanyols a decidir el seu futur", ha afegit per deixar constància que, segons la seva formació, no hi pot haver una consulta a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cospedal ha fet diverses referències a la convenció que el partit va celebrar el cap de setmana passat a Barcelona per insistir que "junts sumem", però no per "separat ni amb veritats a mitges". La número dos del PP creu que "els catalans necessiten que els seus governants treballin per a ells i no per a les seves aspiracions polítiques".

Què significa ser del PP? Què els distingeix dels demés? Cospedal ha respost a aquesta pregunta només començar la convenció popular a Valladolid: "Ens fa únics el fet d'estimar aquest país, d'estimar Espanya, i ens sentim orgullosos de ser espanyols".

La presidenta de Castella-la Manxa ha passat de puntetes sobre la ferida interna provocada per l'ala dura del partit. Ha tingut un "record per a Jaime Mayor Oreja i el seu treball diari al llarg de tota una vida”.

La número dos del PP ha volgut insistir en les millores econòmiques. Ha assegurat que avui "Espanya ja és viable" gràcies a Mariano Rajoy, a qui ha atribuït tots els mèrits del progrés de l'Estat i la unitat del partit.

Cospedal ha dedicat unes paraules al president de les Illes, José Ramón Bauzá. Ha lloat la seva valentia per desenvolupar les polítiques que creu necessàries malgrat l'existència "d'una minoria sorollosa i de vegades violenta".

stats