Política 30/07/2013

Joaquim Nadal liderarà una plataforma pel dret a decidir a Girona

L'exconseller socialista ha acceptat la proposta de l'alcalde de la ciutat i espera "no defraudar" els seus companys de partit

Ara
1 min
L'actual alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i l'exalcalde Joaquim Nadal, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaL'exconseller socialista Joaquim Nadal ha acceptat la proposta de l'alcalde de Girona, el convergent Carles Puigdemont, de posar-se al capdavant d'un "pacte gironí pel dret a decidir". Nadal, que va ser alcalde de la ciutat fins fa dotze anys, ha assegurat en una roda de premsa conjunta amb Puigdemont que ha decidit assumir "un compromís personal i cívic" en defensa d'un "dret bàsic, que és a l'arrel de la democràcia", com és el dret a decidir "sense prejutjar-ne el resultat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nadal, que en els darrers mesos s'havia anat apartant de la línia predominant dins la direcció del PSC en contra dels passos que s'estan fent a Catalunya cap a una consulta d'autodeterminació, ha reconegut que no ha consultat el seu partit abans de prendre aquesta decisió. Confia que fent aquest pas "no defraudarà" els seus antics votants ni els seus companys de partit.

En el pacte gironí pel dret a decidir, Nadal pretén que s'hi incorporin "persones, institucions, partits i entitats" de tota mena. "Tothom hi té cabuda", ha remarcat Nadal, que ha insistit que és "molt difícil" poder-se desmarcar d'un projecte que engloba "totes les sensibilitats", tant les d'aquells que defensen la independència de Catalunya com les d'aquells que votarien 'no'. En aquest projecte, Nadal ha dit que hi vol incorporar la també exalcaldessa de Girona Anna Pagans.

stats