ASSEMBLEA D'ICV
Política 21/04/2013

Recels minoritaris a la resolució d'ICV sobre el dret a decidir

El text que aposta per l'estat propi i per una pregunta "clara i inequívoca" ha estat aprovat igualment per àmplia majoria amb 43 abstencions i 11 vots en contra

Roger Tugas
1 min

ViladecansEl plenari de l'Assemblea d'ICV ha votat aquest diumenge 27 resolucions sobre temàtiques molt diverses just després d'aprovar la ponència estratègica. En tots els casos, el suport als textos proposats ha estat massiu, i només en una resolució hi ha hagut cert debat. Es tracta de la referida al dret a decidir, que reafirmava l'aposta per un estat propi que podria ser federat o confederat amb Espanya o independent en el si de la UE i que instava a crear un grup de treball específic al si d'ICV que, entre altres qüestions, proposés una pregunta "clara i inequívoca" per a la consulta. Aquesta resolució, tot i que ha estat aprovada amb una clara majoria, ha rebut 11 vots en contra i 43 abstencions. Els altres 26 textos en conjunt, però, tan sols han rebut vuit vots en contra, cosa que evidencia que l'estat propi encara desperta certs recels minoritaris al si d'ICV.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Precisament, l'única intervenció crítica prèvia a les votacions l'ha realitzada un militant ecosocialista en relació a la resolució del dret a decidir. Ha qüestionat que sigui ICV qui hagi de fer una proposta de pregunta concreta i ha apuntat que aquesta ha de dependre del context amb què es culmini el procés del dret a decidir. Tot i això, tres militants més li han respost que "el punt de confluència entre federalistes i independentistes és l'estat propi", que "és l'hora que l'esquerra reflexioni sobre el fet nacional" i que ICV ha de tenir "un paper proactiu" en el camí cap a la consulta.

stats