Política 10/05/2015

El nou secretariat triarà dissabte els principals càrrecs

M.c.
1 min
Els socis van triar ahir els 75 integrants del nou secretariat.

BarcelonaLa d’ahir era la primera volta del procés de renovació de la cúpula de l’Assemblea. Falta la reunió constituent del nou secretariat i l’elecció dels principals càrrecs, entre els quals el substitut de Forcadell a la presidència de l’Assemblea. El procés de relleu es tancarà dissabte que ve, 16 de maig, quan els 75 integrants de la nova cúpula triaran d’entre els seus membres les persones que assumiran la presidència, la vicepresidència -fins ara en mans de Jaume Marfany-, la secretaria i la tresoreria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

¿Però els vots emesos ahir indiquen per on poden anar els trets? Certament, són un indicador, per bé que cap norma interna obliga a atribuir els càrrecs en funció dels vots rebuts. Poden optar a qualsevol dels quatre principals càrrecs tots i cadascun dels 75 membres de la cúpula de l’entitat.

Malgrat el precedent dels anteriors secretariats, els resultats, aquest cop molt ajustats, per no dir pràcticament d’empat tècnic entre els primers quatre candidats més votats -amb una diferència d’encara no 200 vots entre la primera i el quart-, dibuixen un escenari ben diferent del d’anys anteriors, tenint en compte que Forcadell superava per més de 2.000 vots el segon candidat més votat.

Tot plegat fa albirar una setmana de converses multilaterals per perfilar candidatures als principals càrrecs i sondejar potencials suports. La reunió de dissabte esdevindrà també el tret de sortida d’una etapa determinant, que voldrà jocs d’equilibris per mantenir el rumb en un context d’alta tensió política i un estiu d’hiperactivitat mobilitzadora que desembocarà en la manifestació de la Meridiana per encarar la campanya del 27-S plebiscitari.

stats