Política 26/09/2014

L'abstenció del PSC permet aprovar la moció del 9-N a Terrassa

L'alcalde, Jordi Ballart, garanteix que ell no serà un impediment perquè els terrassencs puguin votar en una consulta "legal"

Acn
1 min
El ple de l'Ajuntament de Terrassa s'ha afegit a la llista de més de 800 municipis a favor de la consulta

TerrassaL'Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental) va aprovar aquest dijous a la nit la moció en suport de la consulta del 9 de novembre gràcies a l'abstenció dels regidors del PSC. La moció, presentada pels grups municipals de CiU i ICV-EUiA, va rebre el vot favorable dels 12 regidors d'aquests dos grups, l'abstenció dels 11 del PSC i el vot en contra dels quatre regidors del grup municipal del PP. L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va defensar l'abstenció del seu grup "per obrir la porta" a l'aprovació del text i va assegurar que ni ell ni el consistori seran un impediment perquè els terrassencs puguin votar en una consulta "legal". Va reclamar tant al govern espanyol com al català "que dialoguin".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Josep Rull (CiU) va defensar que la llei de consultes és legal i dóna cabuda a la consulta del 9-N, i va cridar el govern espanyol a prendre exemple del cas d'Escòcia. Aquesta moció va ser aprovada justament després que el ple municipal rebutgés una proposta del PP on es demanava que el consistori garantís que mai incompliria la Constitució.

stats