Política 11/09/2014

Els ultres admeten que han punxat en assistència a la seva marxa al Raval

El nombrós dispositiu policial evita el xoc entre la trentena de manifestants d'extrema dreta i prop de dos centenars d'antifeixistes

Laura Díaz-roig / Josep Gudiol
1 min

BarcelonaLa trentena d'ultres convocats per Alianza Nacional han posat fi aquest dijous al migdia a la seva marxa pel centre de Barcelona amb la lectura d'un manifest i la interpretació del falangista 'Cara al sol', a la plaça de Colom. El líder d'Alianza Nacional, Pedro Pablo Peña, ha admès després, però, que "es pensava" que hi acudiria més gent. L'escassa resposta a la seva convocatòria l'ha atribuïda al fet que l'11 de setembre d'enguany és "laborable" a la resta d'Espanya" i molta gent no s'ha decidit a acostar-se fins a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Finalment, els ultres s'han dispersat sense que s'hagin arribat a produir incidents. Sí que hi ha hagut tensió al capdavall de la Rambla, a l'altura de Drassanes, quan els ultres han coincidit, a pocs metres, amb una contramanifestació antifeixista. Un fort dispositiu policial s'ha interposat entre totes dues marxes per evitar el xoc.

Els ultres, que han convocat la seva marxa "contra la manipulació separatista de la història", han començat a desfilar des de la rambla del Raval i pretenien arribar fins a la plaça de Colom, envoltats de desenes de furgonetes dels Mossos d'Esquadra. Mentrestant, a poca distància d'aquest punt, prop de dos centenars d'antifeixistes s'han concentrat a la plaça Aureli Capmany de Barcelona sota el lema 'Fora nazis dels nostres barris'.

El diputat de la CUP David Fernàndez, present a la concentració antifeixista, ha lamentat que el departament d'Interior "hagi caigut en la provocació" i hagi permès la manifestació ultra al centre de la ciutat. Els Mossos han practicat alguna càrrega contra la mobilització antifeixista per evitar que coincidís físicament amb la marxa ultra.

stats