Esports 02/10/2014

El Madrid sobreviu de miracle

Un atrevit Ludogorets posa contra les cordes el campió, que aixeca un 0-1

i

BarcelonaContinua sent impossible esbrinar si el Reial Madrid deixa que els partits se li descontrolin perquè l’escenari trencat és el que més li convé o si encara no ha trobat la fórmula per dominar el rival sense haver d’acceptar l’anada i vinguda, el joc de cops, els atacs a ràfegues. Els d’Ancelotti van estar a punt d’endur-se un bon ensurt del seu desplaçament a Bulgària en la segona jornada de la Lliga de Campions, però gràcies a un gol de Benzema a menys d’un quart d’hora del final van salvar el triomf contra un Ludogorets búlgar que va oferir batalla des del primer minut. Els locals, de fet, van fregar la gesta d’esgarrapar dos punts a l’actual campió però van acabar indignats amb l’àrbitre escocès Craig Thomson, que els va xiular dos penals en contra i va deixar passar una empenta del davanter francès en l’acció decisiva de l’1-2.

Inici mogut

Potser el Madrid va menysprear el rival, un d’aquells de tan difícil pronunciació com complicada ubicació en el mapa europeu. Amb Chicharito de titular i Isco a la banda esquerra per equilibrar la proposta velocista amb Cristiano Ronaldo i Bale, el Reial Madrid va sortir adormit a l’Estadi Nacional de Sofia. Quan va ser conscient d’on era, ja anava un gol per sota en el marcador, després que Marcelinho els sorprengués en rematar un córner pentinat enrere. Altre cop la pilota aturada castigava els madridistes i deixava en evidència els dubtes de Casillas, que no intimida. A remolc des d’aleshores, però confiant en les seves estrelles, el Madrid va veure com el porter Stoyanov aturava un penal a Cristiano i els obligava a picar pedra. Molta pedra, perquè el Ludogorets mantenia l’ordre i jugava amb intensitat. Molta més que els castellans, agafats al talent dels seus homes, sobretot d’Isco, el millor enllaç entre les peces aïllades d’atac.

El Madrid no va millorar però va anar deixant que el pes de les seves figures anés tombant la resistència búlgara, i Cristiano, en un segon penal comès sobre ell mateix, va poder igualar el marcador. Amb l’1-1 es va arribar al descans.

A la represa, Bale va tenir l’1-2 en un remat de cap que Stoyanov va volar per treure de sota pals, d’on va refusar una rematada de Cristiano ben entrat el segon temps. A tretze minuts del final, Benzema, un dels revulsius d’Ancelotti, va rematar una centrada de Marcelo des de l’esquerra per completar la remuntada, que va perillar en una última jugada d’atac del Ludogorets.

L’Atlètic derrota 1-0 la Juve al Calderón

Un solitari gol d’Arda Turan a quinze minuts del final va donar el triomf per la mínima a l’Atlètic de Madrid davant el Juventus al Vicente Calderón, després d’un partit tens i igualat, ple de lluites i salts. En l’acció del gol, el migcampista turc va aprofitar una centrada de Juanfran des de la banda dreta i es va anticipar a Lichtsteiner per marcar i donar tres punts vitals als matalassers. Després de perdre en la primera jornada a Grècia i que ahir el Malmö, que havia perdut a Itàlia, derrotés l’Olympiacos (2-0), el Grup A té els tres equips amb tres punts.