INTERNET
Mèdia 20/03/2012

Dominis '.cat' al 50% per contrarestar la imposició del '.es' de Blogger

Natalia Araguás
2 min
La Fundació puntCat ha habilitat Totsom.cat, en què explica els detalls de la promoció.

BARCELONA.La Fundació puntCat s'ha posat mans a l'obra per contrarestar la decisió de Blogger d'afegir dominis territorials - .es , en el cas espanyol- a les pàgines de Blogspot sense avís previ. L'entitat ha llançat una promoció que permetrà adquirir un domini .cat als bloguers de qualsevol plataforma gratuïta amb un descompte del 50% fins diumenge que ve. Només hauran d'afegir una redirecció al seu blog. D'aquesta manera, els internautes també podran homogeneïtzar els comptes de Facebook o Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb aquesta oferta convertir un blog en .cat costarà entre 11 i 30 euros a l'any, perquè el preu varia en funció dels registradors. "T'ajuda a tenir el control de la teva marca i evita arbitrarietats", exposa el director de la Fundació puntCat, Jordi Iparraguirre.

Blogger va provocar dissabte passat la indignació de molts usuaris catalans, que van veure com la seva pàgina de Blogspot adquiria el domini .es . Google, propietari del servei, més tard en va explicar els motius a través de les pàgines de suport. Havia decidit afegir el domini de l'estat on estigui localitzat l'usuari per ajustar-se millor a les lleis locals. D'aquesta manera, aplicarà filtres i censures sobre els continguts -ja ho fa a la Xina- en funció de cada legislació específica. Un exemple: Google eliminarà tots els blogs que enalteixin el nazisme i estiguin allotjats al domini .de , corresponent a Alemanya.

Com a reacció a la imposició del .es , alguns bloguers incòmodes amb el sufix van proposar migrar a Wordpress. Altres solucions que van comentar-se a les xarxes socials van ser modificar la plantilla del blog amb un codi específic per evitar el .es . La Fundació puntCat va posar-se en contacte amb Google, per informar de la situació. "Tenint en compte el que ha passat en altres ocasions, no teníem gaire esperança", reconeix Iparraguirre. És per això que l'entitat ha posat en marxa la promoció per obtenir un .cat , els detalls de la qual explica a la web Totssom.cat.

stats