Mèdia 29/08/2012

Noves xarxes dels creadors de Twitter

Dos dels fundadors de Twitter s'han llançat a crear Branch i Medium, dues noves xarxes socials. La primera és un espai de debat i l'altra un blog comunitari en què les aportacions s'agrupen per temes.

Albert Castellví Roca
2 min

BARCELONA.El mercat de les xarxes socials encara pot seguir creixent. És l'opinió d'Evan Williams i Biz Stone, dos dels fundadors de Twitter, que han aprofitat l'agost per llançar dues noves propostes que plantegen maneres alternatives de compartir informació a través de la xarxa. Per ara tant Branch com Medium estan en una fase molt inicial del seu funcionament i només s'hi pot accedir mitjançant invitacions, però des de fa algunes setmanes ja és possible fer-hi un cop d'ull i començar a descobrir què proposen.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els lligams de les dues xarxes amb Twitter són ben visibles -per entrar-hi cal tenir un compte a la xarxa de microblòguing-, però es fan especialment evidents en el cas de Branch, que vol simplificar i clarificar les converses entre usuaris d'aquesta plataforma. De fet, el seu format és molt semblant al de les mencions de Twitter, tot i que sense el límit dels 140 caràcters, i la mateixa pàgina permet importar converses iniciades en aquesta xarxa per donar-los més espai i ordenar les intervencions.

Qualsevol persona que estigui donada d'alta a Branch pot obrir un debat, proposar un tema de conversa, fer una pregunta per recollir les opinions d'altres usuaris o simplement exposar una idea amb la intenció de rebre respostes. A través de Twitter o del correu electrònic, ell mateix pot convidar altres persones -encara que no estiguin donadades d'alta a la xarxa- perquè s'uneixin a la conversa, i cadascuna d'elles també hi pot afegir algun amic. La conversa es pot mantenir oberta indefinidament, però el seu creador també pot donar-la per finalitzada en el moment que ho cregui convenient.

Una de les principals aportacions d'aquesta plataforma és que la conversa es pot incloure en una web o un blog, o enllaçar-la en un tuit, de manera que totes les opinions que s'hi han expressat poden arribar fàcilment a qualsevol persona que hi estigui interessada. La pàgina permet, a més, convertir una resposta d'un usuari en punt de partida d'un nou debat, de manera que no es perdi el fil del tema inicial.

Un blog compartit

Pel que fa a Medium, la idea de base és que l'usuari pengi imatges o textos breus en una "col·lecció", és a dir, una categoria creada per ell mateix o per una altra persona i que pot anar des de "Llocs que m'agraden" fins a "Coses que m'han passat". El resultat és una espècie de blog compartit entre tots els usuaris, amb la particularitat que les entrades no s'ordenen cronològicament sinó en funció de la valoració que li donin els lectors. Com més vots, més amunt apareixerà i més fàcil serà que altres persones ho vegin.

stats