Mèdia 01/11/2014

El procés, segon tema dels informatius de les televisions catalanes i tercer a TV3

La crisi continua sent l’afer més tractat als ‘Telenotícies’, amb un 14,3% del temps total

i
àlex Gutiérrez
2 min

BarcelonaTV3 va rebre ahir l’ajut del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) a l’hora d’espolsar-se l’acusació recurrent de dedicar un temps excessiu al moment polític català. L’organisme regulador va presentar al Parlament el seu informe sobre el sector corresponent al 2012 i el 2013, en el qual s’evidencia que les informacions sobre l’encaix de Catalunya a Espanya van ocupar, l’any passat, un 7,4% del total del temps d’informatius. Això és, aproximadament, la meitat que el 14,3% dedicat a la crisi econòmica i les seves derivades. El procés català no és ni tan sols la segona posició, ja que la política internacional va ocupar un 9,6% del temps dels Telenotícies.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De fet, el CAC ha analitzat també 8TV, les emissions de TVE a Catalunya i Barcelona Televisió, tal com ha explicat el seu president, Roger Loppacher. Considerant les dades en conjunt, el procés puja aleshores a la segona posició, amb un 7,1%, per sobre de la política internacional, que es queda en el 5,8%. La primera posició continua sent per a la crisi i les seves conseqüències, que acapara el 15,1% del temps dels informatius.

El CAC examina El Punt Avui TV

Loppacher va revelar també que el CAC ha sol·licitat a El Punt Avui TV que justifiqui si està complint els compromisos concessionals, que marquen un límit del 25% en la producció en cadena. De moment, ha obert un període d’informació prèvia, un acte administratiu que no pressuposa que s’obri un expedient. El canal televisiu va néixer arran d’una operació de lloguer de set freqüències locals gestionades per Canal Català.

El PP, Ciutadans i el PSC van criticar el procés pel qual el CAC va validar aquesta operació. Les crítiques es van centrar en el fet que es va aprovar amb el vot de qualitat del president (quan es tracta d’una decisió que requereix majoria absoluta) i que, a parer d’aquests partits, s’ha concedit per la porta del darrere una llicència de televisió nacional -el canal té un 80% de cobertura- aprofitant freqüències destinades a continguts locals.

stats