ESCÀNDOL A LA CASA REIAL
Política 06/03/2013

El CNI explicarà què feia Corinna

L'amiga "entranyable" del rei vivia a prop de la Zarzuela i hauria comptat amb protecció policial

Sara González
2 min
UNA ESTRETA AMISTAT A L'OMBRA El rei Joan Carles amb Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina al lliurament dels premis Laureus l'any 2006.  Molt a prop d'ells i vestida de rosa, la princesa Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

Barcelona.El nom de Corinna zu Sayn-Wittgenstein apareixia als correus electrònics facilitats al jutge per Diego Torres, el soci d'Iñaki Urdangarin a l'Instituto Nóos. Des d'aleshores, la que s'autoanomena l'amiga "entranyable" del rei ha tornat a estar al bell mig del focus mediàtic. Ella mateixa va admetre a El Mundo que havia "col·laborat" en feines "confidencials" amb el govern espanyol i dilluns 13TV feia públic que la princesa ha viscut durant quatre anys a 8 quilòmetres de la Zarzuela i que comptava amb protecció del CNI, de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. La història s'ha complicat fins a tal punt que el director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, s'ha vist obligat a fixar per al 19 de març una compareixença a la comissió de secrets oficials del Congrés per explicar quins són els vincles amb Corinna.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tant el PP com el PSOE han negat haver fet cap encàrrec a l'amiga del rei, però amb aquest desmentiment no n'hi ha hagut prou per a diversos grups parlamentaris, com Esquerra Unida, que demanen al CNI llum i taquígrafs sobre què ha fet exactament Corinna a Espanya. Se saben pocs detalls sobre aquesta qüestió i, com que es tracta d'una comissió a porta tancada al Congrés -en la qual també s'explicarà la presumpta trama d'espionatge polític de Método 3-, no s'espera que es facin públics. Fins ara, Corinna ha admès que va intervenir per aconseguir "una feina digna" a Urdangarin com a càrrec institucional de la fundació Laureus i que el duc la va rebutjar, i també ha volgut deixar clar que malgrat haver treballat per al govern espanyol mai ha guanyat "ni un sol euro dels diners dels contribuents".

Però si bé serà difícil que transcendeixin detalls sobre els vincles de Corinna amb el govern espanyol, les últimes informacions aparegudes estrenyen el setge. La princesa hauria residit els últims quatre anys a la finca La Angorrilla, la casa que suposadament fa servir Joan Carles als estius amb accés restringit al públic i amb entrada des del recinte de la Zarzuela. Així ho va confirmar el portaveu del Sindicat Independent de la Policia Espanyola, Alfredo Perdiguero, a 13TV. A més, el portaveu del Sindicat Unificat de la Policia (SUP), José María Benito, ja va admetre que Corinna comptava amb la protecció del CNI, de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, que s'havien utilitzat cotxes oficials per transportar-la i que era coneguda dins del CNI amb el sobrenom d'Íngrid.

De la discreció a la palestra

"En absolut els cossos i forces de seguretat de l'Estat han realitzat aquest tipus de protecció", va etzibar el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz. Sigui com sigui, Corinna, que exerceix de consultora internacional, ja no és una desconeguda a ulls dels ciutadans des que es va saber que va acompanyar el rei a Botswana l'abril del 2012, quan Joan Carles es va trencar el maluc després de participar en una cacera d'elefants. Tot i que es defineix com una dona "discreta i legal", amb les entrevistes concedides i posant el seu nom en boca del CNI la princesa surt de l'armari.

stats