Política 22/04/2014

Navarro i Rubalcaba obvien el no del PP i insistiran en la reforma federal

i
Joan Rusiñol
2 min

MadridSense anunciar-ho abans, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, es van reunir ahir a Madrid per coordinar agendes de cara a les eleccions europees del 25 de maig. Els socialistes prometen una campanya austera i a peu de carrer. De manera simbòlica, per primera vegada, no pagaran publicitat electoral a les tradicionals tanques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més enllà de posar a punt l’engranatge per intentar vèncer el PP en els primers comicis d’àmbit estatal des del 2011, Navarro i Rubalcaba van renovar el compromís amb la reforma constitucional, en sentit federal, que tots dos proposen. Dies després que el secretari general del PSOE anunciés que tornarà a registrar al Congrés aquesta proposta, ahir tots dos van felicitar-se per l’impacte que ha tingut la mesura. En una nota de premsa un cop acabada la trobada, van assegurar que la seva tercera via ha aconseguit fer-se “un espai notable en l’agenda política” i que “es consolida com a via per donar resposta tant a la necessitat d’aprofundir la democràcia com a les tensions territorials, i en concret a la relació entre Catalunya i la resta d’Espanya”. En l’escrit -compartit per les dues formacions- obvien el cop de porta del PP a la possibilitat de repensar el pacte constitucional sorgit de la Transició i, en canvi, reiteren la voluntat de “donar un nou impuls” a la iniciativa de reforma després de les europees.

El secretari d’organització del PSOE, Óscar López, va avançar que la seva prioritat en aquesta campanya és fer una crida al vot útil a l’esquerra, presentant-se com l’única alternativa possible per canviar el model conservador. Per això, va qualificar de “profund error” que a Catalunya el debat giri sobretot al voltant del procés sobiranista.

stats