TENSIÓ A CIU
Política 17/06/2013

Unió veu Duran "amenaçat" després dels retrets de CDC

Segons Pelegrí, se li ha dit que "prendrà mal"

O.m.
2 min

Barcelona.Per primera vegada en molt temps, Convergència va aprofitar un acte de partit com va ser el consell nacional d'aquest dissabte per fer un retret públic al líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida. La resposta democristiana no es va fer esperar i ahir, després d'una reunió de la intercomarcal del partit a les Terres de Lleida, Josep Maria Pelegrí va tornar el dard. Citant directament "determinats dirigents" de CDC, el secretari general democristià va demanar que es deixi de "qüestionar" Unió i "les decisions preses de manera conjunta a la federació, perquè això implica que es qüestioni el president Mas".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pelegrí va fer poc després una consideració que va aixecar polèmica. "Que deixin d'amenaçar Unió i dirigents d'Unió, especialment els últims dies Duran, al qual se li ha dit que si segueix així prendrà mal", va deixar anar el secretari general democristià i conseller d'Agricultura. Fonts del partit, al cap d'unes hores, van assegurar a l'ARA que aquestes "amenaces" no procedeixen de CDC, per bé que no van puntualitzar quin és el seu origen. "Ningú en un estat democràtic té el dret d'amenaçar-ne la integritat i la defensa de la democràcia, que en el cas de Duran és indubtable", va raonar Pelegrí.

Pel que fa a la consulta, que el líder d'Unió ja veu perfectament ajornable al 2016 "perquè es donen les circumstàncies per no celebrar-la el 2014", el secretari general del partit va indicar que estan "compromesos" a guanyar el referèndum, però que calen "grans majories" per organitzar-lo. "Hi ha qui sembla que vulgui perdre-la per després buscar un culpable", va etzibar sibil·linament Pelegrí.

Crida a Rajoy

En la línia del que està fent Duran en les seves intervencions públiques, el secretari general d'Unió va fer una crida al president espanyol, Mariano Rajoy, perquè "escolti també la veu del poble de Catalunya" més enllà de la dels empresaris.

Precisament és a Rajoy a qui CDC i ERC han pactat demanar la consulta aquest juny. Unió, com publicava ahir l'ARA, va quedar exclosa de les converses. "No deixarem d'opinar o discrepar", va assegurar Pelegrí sobre els pactes signats amb els republicans, que Duran considera com a "adversaris" polítics.

stats