CORRUPCIÓ
Política 26/02/2013

El fiscal acusa dos dirigents de CDC de malversació

O.m.
1 min
Xavier Solà, excap dels serveis jurídics de l'ACM.

Barcelona.La Fiscalia Anticorrupció va presentar ahir una querella contra Josep Maria Matas, excoordinador general de la Diputació de Barcelona, i Xavier Solà, exnúmero dos de la conselleria de Cultura, per "haver desviat de manera continuada fons de l'Associació Catalana de Municipis" (ACM) quan tots dos treballaven a l'entitat municipalista que agrupa el món local convergent. El primer feia de secretari general -va arribar a cobrar 273.800 euros anuals per aquest càrrec, una xifra que el fiscal considera "desproporcionada" en l'escrit de la seva querella- i el segon era el cap dels serveis jurídics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest desviament de fons es feia, segons el fiscal Emilio Sánchez Ulled, mitjançant la facturació de serveis a l'ACM a través d'empreses instrumentals. La quantitat total de diners desviada és de 476.001,23 euros entre el 2005 i el 2009.

"Matas abusava de la seva condició de secretari general de l'ACM i indicava als proveïdors que giressin les factures", segons el fiscal, a una empresa de la seva propietat. Un procediment que li va permetre desviar fons en serveis com ara resums de premsa o impressió de directoris telefònics. El text de la querella presentada també apunta que Matas i Solà van utilitzar els seus càrrecs a la Fundació Privada d'Habitatge Públic de Catalunya (FPHP) per procurar-se "interès econòmic en operacions immobiliàries" de l'entitat.

stats