30/09/2012

El president que va donar la cara per les retallades

1 min
Artur Mas no s'ha amagat tot i les dificultats del Govern.

SUBDIRECTOR DE L'ARAEl principal valor que ha acumulat Artur Mas en la seva primera (i disminuïda) legislatura ha estat el de la comunicació. Ha estat un dirigent polític que no ha defugit les males notícies i ha donat la cara per les retallades. Això ha esmorteït el malestar social (que ha sabut derivar hàbilment cap a Madrid) i ha ajudat a construir una imatge de polític sincer i valent. La seva gran aposta de la legislatura, el pacte fiscal, va embarrancar a la Moncloa. Abans, però, havia resistit la temptació de rebaixar-ne el contingut per sumar-hi el PSC, un primer símptoma del que vindria després.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Més enllà d'això, Mas ha complert ben poc del seu ambiciós programa. A l'inici va reduir el nombre de conselleries i alts càrrecs, i ha impulsat iniciatives per aprimar l'administració i fer-la més àgil, reduint els tràmits innecessaris. També ha complert la promesa de reduir el nombre de lleis i reglaments.

El capítol d'incompliments és més llarg. El principal és una promesa que va fer en campanya als rectors: recuperar el departament d'Universitats. L'excusa va ser el fitxatge d'Andreu Mas-Colell, un home d'un gran prestigi acadèmic que va assumir aquesta cartera juntament amb la d'Economia.

stats