Societat 14/07/2011

Màniga llarga per començar la canícula

Avui els ruixats bàsicament afectaran les comarques de Barcelona. En general les temperatures seran una mica més baixes que ahir

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaVan caient ruixats a la costa central i els mapes del temps indiquen que hi continuarà plovent de forma irregular durant bona part del matí. En general no es mouran pràcticament de l’àmbit de les comarques de Barcelona, però això sí, a la tarda n’apareixeran també a l’interior: Osona, Berguedà, Bages, i fins i tot algunes comarques interiors de Girona també rebran xàfecs puntuals. El dia tornarà a ser variable i en general les temperatures es quedaran més baixes que ahir. La màniga llarga no farà nosa, fins i tot al centre del dia allà on el sol costi més de veure. La tramuntana i el mestral aniran perdent força durant el dia però al matí bufaran amb cops de fins a 50 km/h.

Demà els núvols no acabaran de desaparèixer i continuaran sent més espessos a les comarques de Barcelona que en cap altre sector, això sí, ja gairebé no plourà enlloc i les temperatures es recuperaran lleugerament sense que faci calor.

El cap de setmana començarà amb moltes clarianes i més calor però dissabte a la tarda cauran xàfecs al Pirineu i a l’interior. I atents a diumenge perquè tindrem un altre canvi de temps seriós amb ruixats i tempestes localment forts i una nova davallada de les temperatures. La canícula, el període teòric de més calor que va del 15 de juliol al 15 d’agost, començarà amb temps insegur i temperatures poc d’estiu.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats