Publicitat
Publicitat

L'ESTIU QUE M'ESPERA

Carles Gaig

Gaig, de família cuinera, ha sabut renovar la cuina catalana sense perdre les arrels. Passarà l'estiu a la Cerdanya

Aquest estiu el que faré és treballar. Tanquem el restaurant però la fonda estarà oberta, així que salto d'un a l'altra. Podré escapar-me una setmana de vacances a la Cerdanya per descansar i desconnectar. M'agrada molt anar a la muntanya, em relaxa. En canvi, la platja m'atabala. Quan pujo allà, m'ho passo molt bé, anem amb bici i fem excursions. Enguany ha fet un temps molt bo per al bolet, que amb les pluges estarà ben ufanós. Així que, com que ja ha començat la temporada, aniré a collir ceps i rossinyols. Caminant per la muntanya m'ho passo bé, i aquest any m'agradaria pujar al Puigpedrós. També vull fer la travessa per la vall d'Eina fins a Núria. Vaig voler pujar-hi aquest hivern, però es va aixecar una tempesta de neu i m'ha quedat pendent. La vall del costat del Segre va molt bé per anar-hi amb bici i així anar fent gana. Quan estic de vacances m'agrada cuinar per la família i els amics. Tinc una cuina professional perquè com que hi estic acostumat, amb una de normal no me'n surto. Disfruto cuinant coses senzilles que pots fer en un moment: un estofadet de patates, un pollastró rostit a l'antiga o unes patates a la riojana. Quan pujo a la Cerdanya també aprofito per gaudir de la família, els amics i els clients que tenen casa allà i que fa anys que ens coneixem. Ens agrada trobar-nos als vespres a casa de l'un o de l'altre; sempre ens acabem enredant. Jo sempre estic convidat, això sí, mai s'obliden de dir-me: "I porta alguna cosa!"

Més continguts de