Societat 27/02/2013

Wert diu que la sentència del Suprem "coincideix exactament" amb la reforma educativa

El ministre ofereix una reunió dels serveis jurídics de l'Estat i el Govern per analitzar les sentències

Joan Faus
1 min
Wert diu que la seva llei "posa remei" al monolingüisme

MadridEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha dit aquest dimecres que la sentència del Tribunal Suprem que ratifica el model d'immersió lingüística "coincideix exactament" amb les directrius de l'avantprojecte de reforma educativa, que advoca perquè els alumnes també puguin escolaritzar-se en castellà.

En una breu compareixença davant els mitjans al Congrés, Wert ha dit que, "contràriament" al que diu la conselleria d'Ensenyament, la sentència "en absolut" se situa en la "línia oposada" de la polèmica reforma del ministeri.

En aquest sentit, ha advocat perquè els serveis jurídics del ministeri i la conselleria es reuneixin per trobar una "fórmula" que respecti el que diuen els tribunals Suprem i Constitucional sobre el "dret dels pares" a l'escolarització en castellà dels seus fills i que s'incorporaria a l'avantprojecte de llei.

El Tribunal Suprem va ratificar ahir l'aval que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar al sistema d'immersió lingüística en català a les escoles en la seva sentència del 8 de març del 2012. Desestimava així el recurs del pare d'un alumne que no va considerar suficient que el TSJC obligués a escolaritzar el seu fill en castellà i volia que la sentència s'apliqués a tot el sistema educatiu català.

stats