Societat 04/09/2011

Felip Puig diu que cal explicar "sense hipocresia" que hi ha immigrants especialitzats en determinats delictes

El conseller d'Interior creu que alguns estrangers "interpreten malament el nostre sistema de llibertats i n'abusen"

Acn
1 min
Felip Puig durant l'entrevista amb l'ACN

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, considera erroni relacionar "immigració" i "delinqüència", però demana explicar "sense hipocresia" que "a vegades hi ha uns col·lectius d'una procedència determinada que tenen tendència a caure en determinats àmbits delictius i s'organitzen en clans". Posa com a exemple les bandes de peruans que actuen a les autopistes o els lladres de coure romanesos.

En una entrevista a l'ACN, Puig assegura que alguns estrangers "interpreten malament el nostre sistema de llibertats i n'abusen". En aquests casos aposta per ser "molt contundents i dissuasius" i proposa mesures com ara fer-los complir part de la pena al seu país d'origen.

Tot i subratllar que, en principi, "la delinqüència no té ni raça, ni religió, ni color de pell" i que els Mossos no tenen res a veure amb la guia "mangui" de Barcelona difosa aquesta setmana per El Periódico, ha demanat que no s'amagui una realitat: "la meitat dels presos de les nostres instal·lacions penitenciàries a Catalunya no són de nacionalitat espanyola".

"Això vol dir que la immigració és un fenomen que s'ha de relacionar amb la delinqüència? No, no és cert", diu. "Però també és cert que hi ha determinats col·lectius de determinats orígens que provenen d'un altre sistema de valors i d'una altra cultura i tenen unes altres referències legislatives i policials, i quan arriben a un país on la llibertat, la democràcia, la convivència i la tolerància formen part del nostre sistema de valors, n'abusen", afegeix.

stats