SOCIETAT
Societat 05/05/2012

La Fiscalia ordena la primera exhumació d'un suposat nadó robat a Múrcia

Una murciana va denunciar que havia donat a llum bessons, però que la van anestesiar quan havia de néixer el segon i que quan es va despertar li van dir que havia mort durant el part. Un seguit d'irregularitats en els tràmits de l'enterrament fan que sospiti que van robar-li un dels dos nadons

Efe
1 min

MúrciaLa fiscal Graciela Marco ha ordenat, per al pròxim dia 9 al cementiri de Fortuna (Múrcia), la primera exhumació del cadàver d'un suposat nadó robat a Múrcia per aclarir les circumstàncies del cas, han informat fonts de l'associació Nadons Robats d'aquesta comunitat. La fiscal ha adoptat aquesta mesura després de la denúncia presentada per una veïna de la localitat murciana de Fortuna, María del Carmen Lozano, que va tenir un part de bessons el 1982 a la Clínica Belén de la capital murciana, del qual va sobreviure només un dels nadons.

Segons les mateixes fonts, María del Carmen va donar a llum al primer dels nadons sense complicacions, però per al naixement del segon, suposadament una nena, va ser anestesiada i li van practicar una cesària, i en despertar li van dir que la nena havia mort durant el part. Tot i que l'hospital es va oferir a encarregar-se de tot el relatiu a l'enterrament de la nena, la mare va preferir fer-ho ella, han explicat les mateixes fonts, que han assenyalat que el cos li va ser lliurat en una caixa de sabates i la família el va traslladar al cementiri de Fortuna, on descansen en l'actualitat.

Però les irregularitats documentals, com que no consti l'enterrament al cementiri municipal, van portar a María del Carmen Lozano a denunciar davant la fiscalia el cas l'any passat per intentar esbrinar si el cos que van enterrar correspon al de la seva filla. En aquest sentit, la presidenta de Nadons Robats Regió de Múrcia, Inés Madrigal, ha indicat que la seva associació tramita a la comunitat vuit denúncies semblants, i que aquesta exhumació se suma a les 14 realitzades ja a tot Espanya.

stats