Societat 19/03/2012

Gas Natural pagarà els 9.000 euros que necessiten quatre estudiants catalans per acudir a la final d'un certamen de robòtica als Estats Units

Els nois, d'entre 12 i 16 anys, van arrassar a l'eminatòria espanyola de fa unes setmanes, però l'eufòria se'ls va rebaixar quan van veure que no tenien diners per participar en la fase final del torneig First Lego League als Estats Units

Efe
1 min

BarcelonaLa companyia Gas Natural pagarà els 9.000 euros que quatre estudiants de secundària de Sant Pere de Torelló (Osona) necessiten per poder acudir a la final d'una competició mundial de robòtica als Estats Units, després de que superar l'eliminatòria espanyola.

Els quatre estudiants, d'entre 12 i 16 anys, van arrassar al concurs First Lego League que es va celebrar fa unes quantes setmanes a Pamplona, però l'eufòria se'ls va rebaixar quan van veure que no tenien diners per participar en la fase final d'aquest torneig als Estats Units, tal i com explica aquest dilluns 'La Vanguardia'.

Aquest matí, Jordi Basté ha entrevistat a 'El món a Rac 1' un dels pares dels quatre joves, Carlos Mateo, que ha explicat que els faltaven 9.500 euros per pagar el viatge i les despeses de desplaçament del material. Mentre es feia l'entrevista, un portaveu de Gas Natural ha anunciat que aquesta empresa finançarà el viatge perquè els joves investigadors puguin participar en la fase final del torneig de Lego.

Segons publica 'La Vanguardia', els quatre joves, que formen un equip denominat The Santperencs, ja van ser l'any passat als Estats Units amb un altre enginy creat per ells mateixos amb peces de Lego: un braç mecànic que permet operar berrugues a distància gràcies a una càmera web.

L'any passat van pagar les despeses del viatge sortejant una cistella i gràcies a les aportacions de diverses institucions públiques de la zona en què viuen i amb l'ajuda dels patrocinadors del certamen, una opció que aquest any no hauria sigut possible degut el context de crisi.

stats