CIUTATS
Societat 07/02/2011

La Generalitat considera il·legal el parc provisional de bombers Barcelona

La Generalitat considera que les obres del parc de bombers de Barcelona instal·lat de forma provisional al parc Joan Miró són il·legals, segons que han informat els veïns que es van oposar amb manifestacions a la construcció d'aquest equipament.

Efe
1 min

BarcelonaEls Bombers de Barcelona, que tenien el parc en un edifici del carrer Provença, enderrocat en el marc de les obres d'ampliació de l'Hospital Clínic, estan instal·lats des de fa un any a les instal·lacions provisionals a l'espera que es construeixi la nova caserna de l'Eixample.

En un comunicat, els veïns han informat que el Director General d'Urbanisme de la Generalitat, Pere Solà, va emetre el passat 23 de desembre una resolució que confirma la il·legalitat de la instal·lació provisional del Parc de Bombers en una zona verda i insta l'Ajuntament de Barcelona a iniciar el procediment de revisió d'ofici per la nul·litat de ple dret de la llicència d'obres.

Fonts municipals han confirmat que s'ha rebut la resolució de la Generalitat i que l'Ajuntament presentarà un requeriment en contra emparant-se en el fet que es tracta d'una construcció provisional, que pot instal·lar-se en zona verda.

La nul·litat de la llicència d'obres es fonamenta en l'incompliment del Pla General Metropolità de Barcelona, que qualifica els terrenys de zona verda i hi prohibeix la implantació de cap ús que no estigui expressament previst en un pla especial, limitant al 5% la superfície màxima d'ocupació de les edificacions.

L'Ajuntament de Barcelona considera demostrat que malgrat la solidesa del parc provisional, el seu propi projecte constructiu, que inclou la desinstal·lació de l'edifici en 14 dies, demostra que les seves instal·lacions són provisionals.

stats