Societat 26/11/2016

El Gran Recapte aplega més de 4.000 tones d'aliments

Els organitzadors qualifiquen d'èxit la campanya tot i que la meteorologia no hi ha ajudat

Ara
2 min
Alumnes de l’escola Els Arcs organitzant els aliments que es poden comprar per col·laborar amb el Gran Recapte.

BarcelonaEls quatre bancs dels aliments de Catalunya calculen, amb les dades recollides fins a les 19.00 h d'aquest dissabte, que la vuitena edició del Gran Recapte assolirà una xifra d'aliments recaptats similar a la de la passada edició, més de 4.000 tones. Aquest primer balanç recull les dades de Girona, Tarragona, Lleida i dels delegats comarcals de Barcelona, i s'hi sumen els aliments rebuts al magatzem de Barcelona i part dels que encara hi ha als establiments i les plataformes logístiques dels mercats i de les cadenes de distribució.

Tot i això, aquest primer balanç s'ha fet quan la recollida encara no s'havia acabat i la majoria de punts encara estaven operatius. Els bancs dels aliments valoren de forma molt positiva la campanya, "en especial la mostra de solidaritat ciutadana", segons han dit en un comunicat, "tot i que a les Terres de l'Ebre la meteorologia no ha estat favorable i degut a les pluges ha minvat l'afluència de donants als punts de recollida".

Als magatzems de la Zona Franca de Barcelona, el polígon industrial Agro de Reus, el carrer Palau d'Onyar de Girona i de la Fira de Lleida ja han començat a classificar el menjar que han aplegat amb l'ajuda de centenars de voluntaris. Els qui hi vulguin ajudar ho poden fer apuntant-se aquí. La setmana que ve els aliments es repartiran entre els qui els necessitin a través de la xarxa d'entitats que col·labora amb els bancs dels aliments.

Més de 26.000 voluntaris repartits entre 2.500 punts de recollida han col·laborat amb el Gran Recapte, a banda de milers de donadors. En l'edició d'enguany els organitzadors havien fet una crida especial als ciutadans perquè portin, especialment, oli, llet, conserves de peix i carn i aliments infantils, ja que són els aliments que es necessiten més.

stats