Societat 09/11/2011

Iñaki Urdangarin i un soci "es van apoderar" de fons de l'Instituto Nóos, segons 'El Periódico'

El diari afirma que l'acte del jutge que instrueix el cas sosté que el duc de Palma i Diego Torres van crear "un entramat societari" per "desviar fons"

Ara
1 min

BarcelonaJosé Castro Aragón, el jutge que instrueix el cas Palma Arena, sosté en cinc actes d'entrada i registre que el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, i el seu soci Diego Torres "es van apoderar de fons" que rebia l'Instituto Nóos a través d'empreses, segons El Periódico. Tots dos han estat presidents d'aquesta institució.

Segons el diari del Grup Zeta, que ha tingut accés a l'acte del jutge que instrueix el cas, les sospites de la Fiscalia Anticorrupció i del magistrat són que es va crear "un entramat societari" a través del qual, presumptament, "desviaven els fons públics i privats" que rebia aquest institut i se'ls "apoderaven".

La suma desviada pot provenir dels 2,3 milions d'euros que l'executiu del popular Jaume Matas va donar a la fundació d'aquest institut els anys 2005 i 2006.

En aquest mateix diari, s'explica que la Casa del Rei no opina sobre el tema però que respecta la feina dels jutges.

El Mundo, per la seva banda, destaca que la Fiscalia Anticorrupció de Balears atribueix a Iñaki Urdangarin una activitat encaminada a "apoderar-se" de "fons públics del govern" balear utilitzant, entre d'altres, "factures falses i inflades".

stats