Societat 09/08/2012

Jaume Sellarés: "Catalunya fa bé d'aplicar el sentit comú i atendre els immigrants"

Metge de família i membre de la junta del Col·legi de Metges de Barcelona, Sellarés opina en una entrevista a l'ARA sobre el finançament de la sanitat i el model públic

Lara Bonilla
1 min
Jaume Sellarés és metge de família al CAP Sardenya de Barcelona i està en contra de deixar els sensepapers fora de la sanitat.

BarcelonaA partir de l'1 de setembre el govern espanyol deixarà els immigrants que no cotitzin sense accés gratuït a la sanitat –només atendrà les urgències, els menors i les embarassades– i els farà pagar entre 710 i 1.800 euros anuals.

Catalunya –com també el País Basc, Andalusia i Astúries– desobeirà l'ordre i garantirà l'atenció a aquest col·lectiu. Metges i associacions d'immigrants li demanen que no faci marxa enrere. Des del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Sellarés considera, en una entrevista amb l'ARA, que és una qüestió de "seny". Fa reflexions com les següents:

"Com a metge no em poden dir que puc atendre una persona i una altra no. La Generalitat fa bé d'aplicar el sentit comú i atendre els sensepapers"

"[Les noves mesures de finançament de la sanitat] han de ser justes perquè ningú es quedi fora de la sanitat. Ens preocupa que es facin distincions de tracte. A Catalunya hem implantat l'euro per recepta però per a tothom"

"Els metges no permetrem que es privatitzi la sanitat, perquè ha costat molt guanyar una sanitat pública i de qualitat"

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats