Societat 16/07/2013

L'Ajuntament de Barcelona aprova definitivament l'enderroc de l'anell viari de Glòries

Les obres començaran el novembre, duraran 10 mesos i tindran un cost de 26,1 milions d'euros.

Europa Press
1 min
Plaça de les Glòries

BarcelonaLa Comissió d'Hàbitat Urbà i Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament la demolició de l'anell viari de la plaça de Glòries. Les obres, que començaran el novembre, però no afectaran el trànsit fins al febrer del 2014, duraran 10 mesos i tindran un cost de 26,1 milions d'euros.

El projecte va ser aprovat a última hora d'aquest dilluns pel Govern municipal de CiU amb el suport del PP i també preveu definir el trànsit provisional en superfície en el nou tram de Gran Via que travessarà la plaça, com a pas previ a la construcció dels túnels, que començarà el 2015.

La postura de l'oposició

ICV-EUiA i UpB es van abstenir. Els ecosocialistes no comparteixen la redefinició del trànsit en superfície perquè creuen que no pacificarà la circulació. UpB, que inclou ERC, creu que s'han de construir els túnels abans de demolir l'anell. El PSC va votar en contra perquè considera prioritari destinar aquests recursos a equipaments, habitatges socials i un pla de lluita contra la desigualtat.

L'aprovació definitiva de la demolició de l'anell va entrar a l'ordre del dia de la comissió per la via d'urgència, i va ser un dels últims punts a debatre's perquè el Govern municipal estava a l'espera de rebre dos informes per donar el vistiplau definitiu al projecte: un d'Adif i un altre de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat acompanyat d'un informe de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

stats