Societat 04/04/2012

L'alcaldessa de Torà cessa el tinent d'alcalde que va matar a trets un gos abandonat

L'home seguirà com a regidor però sense càrrec al govern municipal

Efe
1 min

BarcelonaL'alcaldessa de Torà, Mercè Valls, ha cessat el tinent d'alcalde, Josep Maria Alsina, després de la denúncia que va matar a trets un gos abandonat en un parc de la població.

Els fets van ocórrer el passat 29 de març quan, presumptament, el tinent d'alcalde, acompanyat de l'alcaldessa, va disparar tres trets a un gos abandonat. Fonts del consistori han justificat l'acció al·legant que pretenia acabar amb les molèsties que causava als veïns la presència de l'animal.

Segons ha informat avui en un comunicat, l'alcaldessa ha decidit cessar Alsina perquè està "directament" implicat en uns fets "que fereixen la sensibilitat i no s'ajusten a la norma", encara que seguirà com a regidor sense responsabilitat a l'Ajuntament.

L'alcaldessa va reconèixer ahir que ella mateixa i Alsina van acudir al lloc dels fets després d'haver rebut queixes per les molèsties que causava el gos, que havia mossegat una persona.

Valls va lamentar que cap dels cossos de seguretat als quals havien demanat ajuda va reaccionar i que la Guàrdia Civil va deixar el gos lligat al parc perquè no ataqués però no va oferir una solució, tot i que reconeix que la decisió que finalment van adoptar no va ser l'adequada encara que en aquell moment –ha dit– no van veure-hi una altra sortida.

El cas va ser denunciat ahir davant la fiscalia per l'Associació de Defensa dels Drets dels Animals (ADDA) i avui ha estat denunciat al departament d'Agricultura i Medi Natural a Lleida per l'entitat ecologista Ipcena.

stats