Societat 27/01/2013

L'exalcalde de Lloret i el seu entorn haurien cobrat de la màfia russa, segons les investigacions

Segons 'El Periódico', la documentació confiscada i el testimoni d'una detinguda acrediten la implicació de Xavier Crespo. 'El País' diu que l'entorn de Crespo va cobrar de l'entramat. L'ARA avançava ahir que la fiscalia ja l'havia volgut imputar

Ara
1 min
El Tribunal de Comptes obre diligències per investigar el cas Crespo

BarcelonaEl diputat de CiU i excalde de Lloret Xavier Crespo hauria cobrat, presumptament, una gran quantitat de diners de la trama de corrupció russa desarticulada aquest divendres a la ciutat selvatana a canvi de proporcionar-li un tracte privilegiat en els tràmits consistorials. Ho avança aquest diumenge 'El Periódico', que explica que la documentació confiscada i el testimoni d'una detinguda acrediten que Crespo hauria cobrat desenes de milers d'euros de la trama.

Segons 'El País', diverses persones de l'entorn de Crespo també haurien rebut sobres amb diners en efectiu de l'entramat, entre les quals, la dona de l'excalde, que és vicepresidenta del club d'hoquei de la ciutat. Aquest dissabte, la Guàrdia Civil ha detingut el president del club, Joan Lluís Perarnau, per la seva presumpta relació amb la trama.

La fiscalia ja n'havia demanat la imputació

L'ARA ja va avançar aquest dissabte que, durant els seguiments a membres de la trama, els investigadors van detectar contactes freqüents amb l'exalcalde de Lloret i ara diputat de CiU al Parlament, Xavier Crespo. L'abril del 2011 la Fiscalia Anticorrupció va decidir presentar una querella al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) per demanar la imputació de Crespo, que com a diputat era i és aforat. Però el tribunal la va rebutjar al·legant que no hi havia prou indicis que l'incriminessin.

Fonts pròximes a la investigació asseguraven divendres que no s'havien detectat connexions polítiques en aquesta trama, però no descartaven que en poguessin aparèixer a través de la documentació confiscada a partir de les declaracions dels detinguts.

stats