Societat 09/11/2011

Lluís Recoder: "Me'n vaig assabentar a través de Twitter", sobre els problemes a l'aeroport del Prat

El conseller de Territori i Sostenibilitat considera un "error realment molt greu" que Aena no avisés la Generalitat sobre els problemes que afectaven els vols que havien d'aterrar al Prat

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha explicat a El món a RAC1 que Aena no va fer cap tipus d'acció per comunicar al Govern de la Generalitat que estava havent-hi problemes amb la circulació aèria a l'aeroport del Prat. Malgrat que el director de l'aeroport de Barcelona, ja "ens ha demanat disculpes", la Generalitat "no descarta emprendre accions legals" contra Aena, ja que per la seva manca de comunicació "no es va poder activar el dispositiu de seguretat que la Generalitat té previst per a casos com aquest". A més, Recoder ha qualificat de "realment molt greu no comunicar aquests problemes a Protecció Civil".

Segons el conseller, aquesta actuació d'Aena respon al fet que moltes infraestructures "vitals per Catalunya tenen estructures piramidals" en les quals el govern del país està a sota. A més, creu que "malauradament, fets com aquest entren dins de la normalitat" per part d'aquesta empresa pública. Des del seu punt de vista, l'aeroport del Prat té un "bon director" i si depèn d'ell "això no tornarà a passar".

Recoder ha aprofitat per reivindicar una vegada més que "Catalunya ha de poder ser responsable de les infraestructures que hi ha al país" i ha recordat que la responsabilitat "és tant d'Aena com de la delegació del govern espanyol". Per aquest motiu, exigirà "responsabilitats formals" a Aena i a Foment i s'ha refermat en la petició "d'aconseguir el traspàs de competències en matèria d'infraestructures".

stats