Societat 05/06/2013

La Federació de Persones Sordes de Catalunya denuncia la insuficiència d'intèrprets als centres escolars

El col·lectiu alerta del risc d'exclusió educativa si es retalla en els serveis d'interpretació

Efe
1 min
Catalunya reduirà  el curs que ve un 15%  les places de magisteri

BarcelonaLa Federació de Persones Sordes de Catalunya ha alertat aquest dimecres del risc d'exclusió educativa dels sords si el departament d'Ensenyament de la Generalitat "limita o redueix" els serveis d'interpretació a la Llengua de Signes Catalana a les aules.

Segons la federació, al llarg d'aquest curs molts estudiants sords han denunciat la insuficiència tant d'intèrprets de Llengua de Signes Catalana com d'hores de prestació d'aquest servei als centres educatius, "provocant que l'alumnat sord no pugui accedir a la informació i als continguts curriculars en igualtat de condicions amb la resta dels seus companys". La federació considera que l'accés a l'educació "és una qüestió de drets humans i fonamentals" i que, per tant, l'actual conjuntura econòmica "no pot ser un argument" per reduir o deixar d'oferir aquest servei.

Per tot això, la Federació ha demanat a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que "s'adoptin les mesures urgents per evitar que es produeixi una situació de discriminació i de risc social dels estudiants sords".

stats