Societat 13/02/2013

Toni Cantó diu que els animals no tenen dret ni a la "llibertat" ni a la "vida"

El diputat d'UPyD esgrimeix aquest argument en el debat al Congrés sobre la ILP per regularitzar les corrides de toros com a bé d'interès cultural

Ara
1 min

Barcelona"Ni els toros ni la resta d'animals tenen dos dels nostres drets fonamentals: un és el dret a la llibertat [...], i l'altre és el dret a la vida". Aquest és l'argument que va esgrimir el diputat d'UPyD Toni Cantó aquest dimarts al Congrés dels Diputats, en el debat sobre la ILP per regularitzar les corrides de toros com a bé d'interès cultural. Cantó remarca que els animals no tenen "ni drets ni obligacions", i afegeix que, en no tenir "capacitat de decisió", no es poden considerar "subjectes ètics capaços de discernir entre el bé i el mal".

El diputat subratlla que, amb els animals "no hi pot haver contracte, sinó tracte", i insta que aquest tracte millori. Tanmateix, remarca que "el maltractament als animals no és un atemptat ètic, no viola cap obligació moral vers ells", malgrat que reconeix que "degrada la nostra humanitat".

El Congrés va admetre a tràmit aquest dimarts la iniciativa legislativa popular (ILP) que insta a convertir els toros en bé d'interès cultural amb els vots del PP, UPyD i subgrups com el d'UPN. El PSOE s'hi va abstenir, i CiU, ERC, IU-ICV-Cha, PNB i Amaiur hi van votar en contra. En total, la ILP va rebre 180 vots a favor, 40 en contra i 106 abstencions. El projecte de llei passarà ara a la comissió de Cultura, on els diferents grups podran presentar esmenes. Després de votar-se al Congrés, la iniciativa passarà a la Comissió de Cultura al Senat on, si no es presenten esmenes, quedaria definitivament aprovada. En cas contrari, haurà de tornar a la cambra baixa per ser sotmesa a l'última votació.

stats