Societat 26/01/2012

Vaga de metro i bus durant el Mobile World Congress

Els treballadors de TMB convoquen una aturada per al dijous 27 de febrer, el dia que comença la fira

Acn
1 min

BarcelonaEl Mobile World Congress començarà amb una vaga d'autobusos i metro. Almenys això és el que es proposen els treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que aquest dijous han anunciat una aturada per al dilluns 27 de febrer. L'objectiu de la protesta és "exigir la dimissió de la direcció del TMB" i la "retirada de totes les retallades proposades per l'Ajuntament de Barcelona", segons un comunicat.

L'assemblea ho ha ratificat aquesta tarda, després d'una jornada amb dues protestes, una al matí i una altra a la tarda, que han tallat la Gran Via de Barcelona, a l'altura de la plaça de la Universitat. Els treballadors consideren l'equip directiu de l'ens "culpable de la mala gestió". Els manifestants han volgut mostrar el seu "rebuig absolut al xantatge de la direcció contra els treballadors i treballadores". Asseguren que els han ofert dues opcions: "ERO o retallada salarial".

Les dues protestes, protagonitzades pels treballadors del torn de matí i després pels de la tarda, han començat al pas per Gran Via per la plaça de la Universitat. Han tallat el carrer i, mentre ha durat la protesta, han aprofitat per celebrar una assemblea.

stats