Societat 02/01/2013

Un fort anticicló marcarà el temps de la primera quinzena de gener

Abans del migdia es desfaran les boires i deixarà de nevar al vessant nord del Pirineu. Avui farà més fred i el vent bufarà amb cops de més de 50 km/h al nord i a l'Ebre

Miquel Bernis
2 min
Boira des del Santuari de Queralt // Jaume Cusidó

BarcelonaL'ambient d'hivern va tornant a poc a poc, i aquest matí el fred és força intens tot i que el vent eviti que el termòmetre baixi sota zero a molts indrets. El mestral, i sobretot la tramuntana, duraran dos dies com a mínim i augmentaran la sensació de fred al nord i a l'Ebre, amb ventades que ja han superat els 50 km/h en indrets com Figueres, Palamós, Verges o l'Hospitalet de l'Infant, segons dades de la xarxa d'estacions Meteoclimatic. El vent de nord fins i tot guanyarà una mica més de força aquest vespre.

En general, avui farà sol, però durant el matí encara nevarà a la Vall d'Aran, al nord del Pallars i al nord d'Andorra, i també s'escaparan xàfecs irregulars al nord de les Illes. Les boires que aquest matí han aparegut tant a la Catalunya Central com a Ponent i al Vallès, tendiran a anar-se desfent, tot i que en algun cas puguin durar gairebé fins al migdia. La boira, de fet, serà un dels protagonistes de la segona part de la setmana, perquè els pròxims dies ens visitarà un fort anticicló que farà que guanyi molt de protagonisme. És bastant probable que durant el cap de setmana de Reis la boira no s'aixequi ni un moment a Ponent.

El fred augmentarà aquesta pròxima nit i demà a primera hora caldrà abrigar-se encara més que avui, en general la segona part de la setmana estarà marcada per l'ambient fred i humit a primera hora, però per temperatures cada cop més suaus i agradables al migdia. L'anticicló instal·larà el temps de sol i boires que podria durar pràcticament tota la primera quinzena de gener. Per tant, tot fa pensar que el cap de setmana de Reis serà poc fred i assolellat, i que aquesta tònica només es trencarà a Ponent, on la boira farà augmentar el fred.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats