Societat 23/06/2013

Els castells de la gamma alta fan vibrar Reus

Els Capgrossos de Mataró aconsegueixen l'únic castell de nou pisos a Vilassar de Mar

Efren Garcia
3 min

ReusAmb només un castell de nou pisos, el cap de setmana ens ha ensenyat a viure el fet casteller amb intensitat gràcies a les colles mitjanes i petites. La diada de Festa Major a Reus va escenificar dissabte l'espectacle casteller gràcies a tres colles en plena forma que van col·laborar de manera exemplar per assolir sengles fites històriques.

A Vilassar de Mar, els Capgrossos de Mataró han tornat a gaudir aquest diumenge dels nou pisos, però s'han mostrat irregulars i això els ha fet tancar la diada de Festa Major amb un castell de set. Al barceloní barri de Sant Andreu, la Colla Castellera Jove de Barcelona ha aprofitat la jornada per apuntar-se el segon quatre de set amb el pilar de l'any i Valls ja escalfa motors per prendre el relleu mediàtic i situar-se al centre d'atenció.

Tres asos enlluernen Sant Pere

La diada de Sant Pere a Reus va lluir dissabte amb llum pròpia. Tot i no que no s'hi va veure cap castell de nou pisos va esdevenir, sense cap mena de dubte, el centre d'atenció del cap de setmana. Els Xiquets de Reus van aconseguir descarregar el primer dos de vuit folrat de l'any, un castell que recuperaven tot just la temporada passada i que feia 16 anys que no aconseguien en la cita de la seva Festa Major.

Els amfitrions van estar ben acompanyats pels Castellers de la Vila de Gràcia, que van descarregar el primer cinc de vuit del seu historial, i pels Castellers de Sants, que assolien el primer pilar de sis. Totes dues formacions ja havien coronat aquests castells, però va ser la plaça del Mercadal la que els va veure descarregar.

Vilassar de Mar ja és plaça de nou

La plaça de l'ajuntament del Vilassar de Mar ha aconseguit aquest diumenge el títol de plaça de castells de nou gràcies als Capgrossos de Mataró. La colla del Maresme ha descarregat el segon quatre de nou folrat de la temporada i ha inaugurat la tercera plaça de nou de la comarca. Els Capgrossos ja s'havien plantejat aquesta fita la temporada passada però van haver de desmuntar en dues ocasions el quatre de nou.

Aquest diumenge, han descarregat el primer castell de nou pisos que veu la vila de Vilassar de Mar però han hagut de desmuntar el dos de vuit a tercera ronda i la manca d'estructures de la gamma alta els ha fet acabar la diada optant pel dos de set. Els han acompanyat els Castellers de Figueres, que han completat el tres de set com a màxima construcció.

La Jove de Barcelona agafa empenta

La Colla Castellera Jove de Barcelona ha assolit aquest diumenge la segona diada consecutiva amb tres castells de set pisos descarregats d'enguany. La mostra d'entitats de cultura popular del barri de Sant Andreu a Barcelona ha acollit una jornada desigual que ha aprofitat la colla local per seguir avançant amb la seva bona progressió.

Els barcelonins han descarregat el segon quatre de set amb agulla de la temporada i el desè castell de la gamma alta de set del seu historial, una gamma en què compten amb un 100% d'efectivitat ja que tots els castells que han provat els han descarregat. Han compartit plaça amb els Castellers de Caldes que, tot i descarregar el tres de set, segueixen sense sortir-se'n amb el quatre. Avui l'han desmuntat dos cops més. Els Castellers de Mollet han completat tres castells de sis pisos i han descarregat el primer tres de sis amb agulla de l'any.

Tot a punt perquè comenci el Sant Joan més casteller

Aquesta nit de Sant Joan la diada de Completes a Valls farà que l'afició castellera giri la seva mirada cap a la capital de l'Alt Camp. La revetlla a Valls comença, com no pot ser d'altra manera, amb els castells de les dues colles locals. La Colla Joves Xiquets de Valls ja ha coronat enguany el quatre de nou amb folre però la manca d'un castell de gamma alta de vuit els pot fer ressentir-se durant la diada vespertina.

En canvi la Colla Vella dels Xiquets de Valls planteja dues jornades de màximes, la primera aquesta nit de Sant Joan amb castells de la gamma alta de vuit i la segona dilluns amb construccions de nou pisos. La diada castellera de Completes tornarà a realitzar-se enguany sense torns establerts, cosa que podria fer que la plaça del Blat veiés algun castell simultani.

stats