Societat 29/03/2011

Condemnat a set anys i mig de presó l'home que va intentar clavar un ganivet a l'alcaldessa de Roses

L'Audiència de Girona condemna al processat, Jaume Sastre, per un delicte d'intent d'homicidi en concurs amb un altre d'atemptat a l'autoritat municipal. A més, el tribunal també l'obliga a indemnitzar l'alcaldessa, Magda Casamitjana, amb 300 euros.

Laia Espín
1 min

BarcelonaEls fets van tenir lloc el maig passat al bar 'El Caimán', situat al costat de l'ajuntament de la localitat gironina. Tot i que el tribunal diu que, en un principi, Sastre no tenia intenció d'acabar amb la vida de l'alcaldessa, quan l'agressor va tenir Casamitjana al terra, el seu objectiu va canviar i va intentar apunyalar-la mentre li deia "Et mataré". Segons recull la sentència, Sastre va entrar al local per reclamar a l'alcaldessa que li donés una feina, ja que ell sostenia que Casamitjana li havia promès que el contractaria. Després, l'acusat va acostar-se a la taula on seia l'alcaldessa amb altres regidors, i es va posar darrere seu. Després de llançar un feix de documents damunt de la taula, es va treure un ganivet per caçar senglars i va estirar Casamitjana dels cabells posant-li la fulla de l'arma al coll.

Els altres regidors, veient el que passava, van intentar ajudar l'alcaldessa i retenir Sastre. Durant el forcejament, Casamitjana va caure al terra. Aleshores, Jaume Sastre es va canviar el ganivet de mà i -com recull la sentència- va intentar enfonsar l'arma al tòrax de l'alcaldessa "amb la intenció d'acabar amb la seva vida" i mentre l'amenaçava dient-li "Et mataré".

Arran d'aquests fets, Casamitjana va patir una rascada al coll i el ganivet li va estripar la brusa. La sentència condemna Sastre per un delicte d'intent d'homicidi en concurs amb un altre d'atemptat a autoritat municipal.

stats