CAOS AERI
Societat 04/12/2010

Una controladora de Palma denuncia que la Guàrdia Civil l'ha obligat a treballar "amb pistoles"

Explica els fets plrants a la premsa. Ademt que la vaga encoberta ha estat "una barbaritat" i es disculpa, però argumenta que els hi ha abocat el govern espanyol

Efe
1 min

Palma"Mai hauríem fet això voluntàriament, ens hi hem vist obligats", assegurava aquesta tarda la controladora Blanca Uriarte, de l'aeroport de Palma. Plorant davant dels periodistes i de les càmeres de televisió, ha intentat demanar disculpes als ciutadans per la vaga encoberta que ha bloquejat els aeroports durant 24 hores i ha admès que ha estat "una barbaritat". Però ha al·legat que els hi ha empès el govern espanyol.

Uriarte ha relatat la situació de tensió que han viscut ells i els seus companys en les darreres hores dins de la torres i del centre de control de Palma, llocs de treball que "ningú ha abandonat en cap moment". La controladora ha assegurat que en l'estat emocional en què es troben no poden fer la seva feina, que requereix una alta concentració: per això, segons ella, cap dels controladors no volia assumir la responsabilitat de treballar en les condicions d'ansietat causades pel decret que el govern va aprovar aquest divendres.

"Però ha entrat la Guàrdia Civil i l'exèrcit amb pistoles i ens han obligat a treballar en aquest estat", ha remarcat plorant. I ha puntualitzat que ella és la que està millor. "Això ha fet el govern", ha reblat.

Segons el seu punt de vista, el govern ha tingut moltes ocasions d'arreglar "aquest gran embolic", ja que ells no poden treballar més hores per una llei que va aprovar el govern. Per Uriarte, l'executiu espanyol va aprovar ahir el decret polèmic per fer un cop d'efecte i apartar les mirades dels ciutadans d'altres mesures "massa impopulars", com ara la retirada dels ajuts de 426 euros als aturats de llarga durada després de conèixer-se unes dades molt dolentes sobre desocupació.

stats