EDUCACIÓ
Societat 14/01/2011

Malestar dels pares per la retallada dràstica dels ajuts per a la setmana blanca

Ensenyament redueix la partida de 800.000 a 240.000 euros per fer colònies i esplais. L'ajut surt a 2 euros per alumne

Isaac Salvatierra
1 min
Diversos nens esquien a aa zona de la Tosa Vermella a l'estació de Masella.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Malestar entre les associacions de pares de Catalunya. La conselleria d'Ensenyament ha decidit suprimir un 70% dels ajuts previstos per fer les activitats alternatives d'esplais i colònies durant la setmana blanca d'aquest curs, prevista per finals de febrer i principis de març.

Dels 800.000 euros que havia pressupostat l'exconseller Ernest Maragall s'ha passat a 240.000 euros. La consellera Irene Rigau va comunicar la decisió ahir als representants de les federacions d'associacions de pares de l'escola pública i concertada. Aquest matí, Ensenyament ha evitat fer cap referència al tema “per respecte” a les entitats que encara no tenen coneixement de la notícia. La consellera té previstes més reunions en els propers dies amb les parts implicades en l'organització de la setmana blanca.

“De cap manera podem estar-hi d'acord”, lamenta Imma Fuyà, presidenta de la FAPAC, la principal federació d'associacions de pares de Catalunya. “Estem molt decebuts perquè els 800.000 d'euros pressupostats inicialment ja eren insuficients”, afegeix.

La consellera Rigau ha complert les ordres d'austeritat econòmica imposades a tots els departaments del Govern. Ahir l'executiu va publicar un decret en què es prorrogaven els pressupostos de la Generalitat i es limitava la despesa d'algunes partides que encara no estan resoltes en un 30%.

Segons han calculat els pares i les entitats del sector del lleure, el cost de les activitats alternatives per a la setmana blanca està entre els 100 i els 400 euros per setmana i alumne. Amb la retallada, els ajuts toquen a 290 euros per associació de pares, uns 2 euros per alumne. La diferència l'hauran de posar els pares de la seva butxaca.

stats