Societat 13/04/2012

Cap de setmana insegur, poc càlid i ventós

La tongada més extensa de ruixats arribarà a última hora de dissabte i durant la matinada de diumenge. El moment de més sol serà segurament dissabte al matí

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Els núvols continuen tapant el cel a molts indrets aquest matí, i fins i tot deixen xàfecs febles en comarques com el Bages, l'Anoia i l'Alt Penedès.També plou de forma bastant general a les Illes. El matí serà insegur a les comarques de Barcelona, però en general els núvols s'aniran intercalant amb les clarianes. A la tarda descarregaran xàfecs a la Catalunya Central i a diverses comarques de Girona i de Barcelona. Tot fa pensar que seran més probables a Osona, la Selva, el Vallès Oriental, el Gironès i el Maresme, però a l'entorn d'aquest àmbit també caldrà tenir el paraigua a prop. El temps anirà millorant amb el pas de les hores a les Balears. Tramuntana i mestral s'aniran deixant sentir al nord i a l'Ebre.

El cap de setmana començarà amb grans clarianes, i probablement dissabte al matí serà el moment de més sol d'aquests dos dies. A la tarda descarregaran ruixats i tempestes a moltes comarques interiors, prelitorals i sobretot al Pirineu, i aquests xàfecs acabaran arribant a la costa al vespre. Dissabte a la nit el risc de xàfecs també serà elevat a prop de mar, sobretot la Costa Brava i a la costa central. Al País Valencià i a les Illes els xàfecs també hi arribaran sobretot dissabte a la tarda, però a les Illes continuaran durant bona part de diumenge, especialment a Menorca i a Mallorca.

Diumenge començarà amb molts núvols a la costa que no acabaran de desfer-se durant el dia, tot i que amb el pas de les hores s'obriran algunes clarianes. A l'interior hi haurà més estones de sol, però al Pirineu els ruixats continuaran amb una cota de neu poc per sobre dels 1.000 metres. No seria gens estrany veure nevar fins i tot a les cotes baixes de la serralada, sobretot a la Vall d'Aran, al nord del Pallars i a Andorra. Atents diumenge a les fortes ventades al Pirineu; no serà un bon dia per fer travesses complicades o practicar esquí fora pistes.

El vent serà un dels protagonistes del cap de setmana, es deixarà sentir a estones a moltes comarques, i diumenge bufarà amb cops de 70 o 80 km/h al nord, tant als cims del Pirineu com a l'Empordà i al Rosselló. Al nord el vent serà encara més fort dilluns. L'ambient serà poc càlid per l'època, i en general demà i diumenge caldrà fer servir jaqueta durant força hores del dia.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi ja actualitzada amb els mapes d'avui.

stats