Societat 16/04/2012

El govern espanyol reuneix les autonomies per debatre l'ajust de 3.000 milions en educació

Entre les retallades que podrien portar-se a terme per estalviar aquesta quantitat hi ha l'augment d'alumnes per aula, l'increment de les hores lectives per als professors i la pujada de les taxes de les matrícules universitàries

1 min
El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert / EFE

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i els consellers d'Educació de les comunitats autònomes debaten aquest dilluns el pla d'ajust de 3.000 milions d'euros, que podria suposar l'augment de la ràtio d'alumnes per aula, l'increment de les hores lectives per als professors i la pujada de les taxes de les matrícules universitàries.

A la reunió de la conferència sectorial d'Educació, els consellers exposaran al ministre les seves respectives propostes i debatran les recomanacions que aquest aporti sobre el pla d'estalvi de 3.000 milions d'euros en educació.

Segons fonts del ministeri, es buscarà el màxim consens amb les comunitats autònomes, que tenen transferides les competències en educació i són les responsables en matèria educativa.

Les retallades anunciades en educació han rebut les crítiques de CCOO, FETE-UGT, STEPV-i i CSI. Els responsables estatals lliuraran aquest dilluns al ministeri un manifest en contra de les retallades i en defensa de l'ensenyament públic, una hora abans de l'inici de la conferència sectorial d'Educació.

A Catalunya, sindicats d'ensenyament i d'estudiants i associacions de pares i educatives han anunciat que es manifestaran el pròxim dia 21 a Barcelona en contra de les retallades en educació.

stats