Ensenyament
Societat 16/02/2011

Uns 2.000 estudiants es manifesten a Barcelona en contra de la nova selectivitat

Estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius protesten contra els canvis en la selectivitat, anunciats a mig curs. Amb el nou sistema, esl estudiants d'FP han de fer més exàmens

Isaac Salvatierra
1 min
La manifestació dels estudiants, tallant la Via Laietana / ARA

BarcelonaUns 2.000 estudiants s'han manifestat avui a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar contra la nova selectivitat. L'últim canvi anunciat pel govern espanyol obliga els estudiants de Formació Professional a fer exàmens de matèries que ni tan sols han estudiat per accedir a les carreres en què hi ha més demanda. Els alumnes han tallat la Via Laietana de Barcelona i han baixat fins a Pla de Palau. A les dues de la tarda, la manifestació s'ha dissolt. La concentració convocada a Lleida ha reunit uns 200 joves.

El curs passat, els estudiants de cicles formatius van ocupar més del 80% de les places de determinades carreres, com ara Educació Infantil, Educació Primària i Infermeria.

El sindicat d'estudiants AJEC (Associació de Joves Estudiants de Catalunya), que ha impulsat la protesta, reclama que es torni al sistema d'accés de fa dos anys, que reservava una quota a cada carrera per als estudiants d'FP. En tres anys hi haurà hagut tres sistemes d'accés diferents, i això és el que encén els estudiants.

A més, es queixen que els canvis sempre s'han anunciat amb el curs començat. El secretari general de l'AJEC, Andreu Espínola, troba que és una "irresponsabilitat" aquest canvi sobtat en el sistema d'accés a la universitat.

Al marge de la manifestació, també hi ha convocada una jornada de vaga, però el seguiment és molt desigual. El departament d'Ensenyament encara no n'ha donat xifres. Les protestes d'avui les protagonitzen sobretot estudiants de Formació Professional.

stats