Societat 26/02/2013

Demanen a El Corte Inglés que retiri de la venda un llibre considerat homòfob

L'Observatori contra l'Homofòbia ja va aconseguir que l'FNAC deixés de vendre 'Com prevenir l'homosexualitat', de Joseph Nicolosi

Efe
1 min
'Com prevenir l'homosexualitat: els fills i la confusió de gènere', escrit per Joseph Nicolosi i editat l'any 2009 per Palabra

BarcelonaEl president de l'Observatori contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez, ha exigit aquest dimarts a la direcció d'El Corte Inglés que retiri de la venda el llibre 'Com prevenir l'homosexualitat: els fills i la confusió de gènere', escrit per Joseph Nicolosi i editat l'any 2009 per Palabra, una editorial de llibres catòlics.

"El contingut d'aquest llibre vulnera de forma categòrica i absolutament alarmant les indicacions de l'Organització Mundial de la Salut que l'any 1990 van suprimir l'homosexualitat del llistat de malalties", ha argumentat Rodríguez. Per al president de l'Observatori, el llibre "suposa una possible exaltació de l'odi i la discriminació contra les persones homosexuals penat a l'article 510 del Codi Penal espanyol, alhora que podria vulnerar drets fonamentals de la persona, com el dret a la dignitat i a la no-discriminació". Entre d'altres coses, en el llibre s'hi pot llegir: "Els factors biològics poden tenir importància en la confusió de gènere d'alguns nens, però es pot resoldre aquesta dificultat, ja sigui amb teràpia o sense".

"Com a president de l'Observatori contra la Homofòbia, exigeixo la retirada de venda en els establiments d'El Corte Inglés d'aquest llibre que ha generat una tremenda alarma social i que és sens dubte una apologia de l'homofòbia", manifesta Rodríguez en una carta que ha enviat a la direcció general dels centres comercials.

Rodríguez, que ha posat en coneixement del fiscal especial de delictes d'odi i discriminació l'existència i la venda del llibre, ha explicat a Efe que els centres comercials FNAC ja l'han retirat de la venda després d'unes primeres denúncies de grups d'homosexuals.

stats