Societat 16/07/2012

Inquietud dels pagesos després de la tempesta

Els afectats per la pedregada del 5 de juliol a Ponent esperen les valoracions dels pèrits de l'assegurança i temen per la collita de l'any que ve

Miquel Andreu
1 min
Inquietud dels pagesos després de la tempesta

LleidaQue la del pagès és una feina que depèn de la meteorologia és un fet assumit en l'ofici. Una pedregada com la del dijous 5 de juliol a les comarques del pla de Lleida, però, no n'havia vist mai ningú, per la virulència i per l'abast. Les inclemències del temps són sempre una loteria, però aquest cop ha estat més repartida que mai. La tempesta va iniciar-se al sud del Segrià i es va allargar fins al nord de la Noguera, deixant al seu pas 68.000 hectàrees afectades, de les quals 23.000 en molt mal estat.

Tres afectats per la pedregada expliquen a l'ARA d'aquest dilluns la situació d'inquietud en què estan després de la tempesta, i a l'espera de les valoracions dels pèrits de l'assegurança. Eduard Berenguer diu que "els pèrits no cal ni que baixin del cotxe quan vinguin" perquè l'afectació és total. Ramon Mayoral confessa la "buidor" i "frustació" que li provoca veure com l'esforç d'un any desapareix en uns minuts. Pere Bosch lamenta que amb la fruita hi ha sistemes de prevenció però amb el panís no passa el mateix i "l'única prevenció possible és l'assegurança".

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA Premium.

stats