Societat 10/06/2012

Moisès Broggi: "Un consell als néts? No feu guerres!"

El doctor centenari es troba amb el fill d'un company dels serveis mèdics de les Brigades Internacionals

Lara Bonilla
1 min
METGES COMPROMESOS El metge gal·lès Julian Tudor Hart es va emocionar en retrobar-se amb el cirurgià Moisès Broggi, company del seu pare  a les Brigades Internacionals. L'últim cop que el pare de Julian, Alex Tudor Hart, i Broggi es van veure va ser durant la fundació de la Societat Internacional de Metges contra la Guerra Nuclear, guardonada el 1985 amb el premi Nobel.

BarcelonaMoisès Broggi i Alexander Tudor Hart, pare del Julian, van coincidir al front republicà, als serveis mèdics de les Brigades Internacionals. Més de 70 anys després, el fill, aprofitant una visita a Barcelona per rebre el reconeixement de la Societat Catalana de Medicina Familiar ha volgut visitar-lo. "El teu pare -diu Broggi- va ser la primera persona que em va rebre al front. Jo arribava amb un pernil sota un braç i un feix de llibres. Ell era alt, prim i molt intel·ligent".

Mary, esposa del Julian li fa una pregunta: "Quin missatge vol transmetre a la generació dels seus néts?" Broggi respon: "Que no facin guerres!"

Podeu llegir la crònica completa a l'ARA PREMIUM.

stats