Astronomia
Societat 30/03/2011

Primera imatge de Mercuri des de la seva òrbita

La sonda Messenger ha fet la primera fotografia de la superfície del planeta capturada des de la seva òrbita. S'hi pot veure un cràter de 85 kilòmetres de diàmetre

Redacció
1 min
Primera imatge de Mercuri des de la seva òrbita

BarcelonaEl Messenger, una sonda que orbita Mercuri, ha capturat aquesta imatge històrica del planeta del Sistema Solar més proper al Sol, divulgada per la NASA. És la primera imatge que mai s'ha obtingut de la superfície del planeta des d'una nau espacial en òrbita. El Messenger està en òrbita des del passat 17 de març, més de 6 anys després d'enlairar-se de la Terra.

La fotografia va ser feta a les 09:20 hores (GMT) i, segons l'agència espacial nord-americana, el Messenger en va capturar 363 més abans de començar a enviar dades a la Terra. En aquesta, la primera, en blanc i negre, s'hi pot veure el paisatge gris i àrid al sud de Mercuri, i hi destaca un cràter de 85 quilòmetres de diàmetre anomenat Debussy i causat per l'impacte d'asteroides. S'espera que l'aparell, que costa 446 milions de dòlars, passi almenys un any estudiant el planeta des de la seva òrbita, temps durant el qual farà unes 75.000 fotografies.

stats