Societat 16/04/2012

El portaveu del PP a la Comissió de Sanitat diu que el sistema de salut universal i gratuït és "una utopia"

El senador popular assegura que després de les eleccions "ja es pot dir la veritat". Destaca que un sistema sanitari gratuït és "una fal·làcia"

Efe
1 min

MadridEl portaveu del PP a la Comissió de Sanitat del Senat, Jesús Aguirre, ha dit aquest dilluns que "ara que ja no estem de campanya electoral és el moment de dir el que de veritat pensem" i tot seguit ha qualificat "d'utopia" els principis de la sanitat espanyola "d'universalitat, equitat, gratuïtat i solidaritat".

"Un cop superades les eleccions generals i les andaluses, els polítics han de dir el que pensen de veritat, encara que sigui políticament incorrecte", ha dit el senador popular. "En el debat actual de la sanitat cal dir què és el que ens podem permetre" i ha resumit la seva opinió en tres paraules: "No hi ha diners", cosa que, segons ell, vol dir que "és mentida dir que es mantindrà la màxima qualitat quan en realitat és necessari gastar menys".

En aquesta línia, ha comentat que és el moment "d'agafar el toro per les banyes" i ha afegit que "una cosa és el que ens agradaria tenir i l'altra el que podem tenir". A més, ha destacat que no es pot parlar de "solidaritat" i "universalitat" quan "el Sistema Nacional de Salut dona cobertura a més de 500.000 turistes que utilitzen gratis els serveis sanitaris d'aquest país, tenint un nivell adquisitiu molt superior al nostre".

"La gratuïtat és una fal·làcia" ha subratllat el senador del PP, que ha defensat un copagament sanitari en funció de la renda. "El nostre sistema l'estem pagant tots" ha dit.

"En aquest context de crisi econòmica, de focus d'ineficiències", el senador ha insistit que "no hi ha diners per mantenir la màxima qualitat" de la sanitat, sinó "el més essencial i primordial per als nostres pacients".

stats