SOCIETAT
Societat 25/05/2011

Els sindicats denuncien que des del canvi de Govern s'han acomiadat 1.600 interins

Es tracta de personal administratiu i tècnic de la Generalitat. Fonts de Governació nega que es tracti d'acomiadaments i diu que bona part han passat a ser funcionaris

S. Sánchez / J. Serra
1 min

BarcelonaEl Govern ha decidit donar per tancades les negociacions amb els sindicats per l'aplicació de les retallades a la funció pública. Un cop constatat aquest final de les converses, els sindicats han denunciat que la Generalitat ha acomiadat 1.600 interins en els darrers quatre mesos. Les xifres corresponen a personal administratiu i tècnic de diferents departaments de la Generalitat, que han estat cessats o no nomenats. Ho han anunciat els sindicats CCOO, UGT i IAC, que han recordat que aquesta és la primera vegada que es produeix un acomiadament "massiu" de personal interí. Jesús Veza, portaveu de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), ha subratllat que aquesta reducció del personal interí tindrà una incidència directa en la qualitat del serveis públics.

La versió del Govern és diferent. Les dades oficials revelen una davallada de 1.369 interins entre gener i abril d'aquest any, però el nombre total de treballadors públics només varia en 784 persones perquè la xifra de funcionaris amb plaça consolidada augmenta en 634, fruit de processos d'oposicions de l'últim any de tripartit. Fonts de Governació van remarcar que la majoria de gent que obté plaça de funcionari en aquestes oposicions són interins (suma mèrits en l'examen) i, per tant, és molt probable que bona part dels interins perduts en aquests mesos hagin passat a ser funcioaris.

A més, Governació puntualitza que també hi ha hagut jubilacions i excedències, però admet en part es tracta d'interins que han perdut la feina degut al decret de reducció de l'administració, aprovat a l'inici del nou mandat com a mesura d'estalvi, i la reestructuració del Govern, que ha reduit el nombre de departaments de 16 a 12.

stats