SALUT
Societat 13/05/2013

Un terç de la població infantil pateix excés de pes

Tot i que es tendeix a l'estabilització, els experts qualifiquen de "preocupant" el sobrepès en la franja de 3 a 5 anys, on afecta un de cada cinc nens

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaL’excés de pes entre la població infantil –obesitat i sobrepès– afecta un 28,3% de l’alumnat avaluat als municipis participants al Programa Thao durant el passat curs acadèmic. Així ho demostren les dades presentades aquest dilluns per la Fundació Thao, que analitzen una mostra de 20.668 nens i nenes d’entre 3 i 12 anys. Segons Rafael Casas, director científic de la Fundació Thao: “Les prevalences d’obesitat són molt altes i queda molta feina per fer”.

Les dades de l’estudi transversal realitzat durant el curs 2011-2012 segueixen mostrant una situació alarmant quant a l’obesitat i el sobrepès en les edats més primerenques. Més d’un de cada cinc nens i nenes d’entre 3 i 5 anys pateix excés de pes, cosa que es concreta en una prevalença de l’obesitat del 5,7% i del sobrepès del 16,2%. "Quan hi ha excés de pes en edats tan primerenques, és probable que continuï en l'adolescència i en l'edat adulta", ha indicat Casas. Si analitzem les dades en conjunt, amb nens i nenes d’entre 3 i 12 anys, els percentatges s’eleven fins al 21,2% en sobrepès i fins al 7,1% en obesitat.

No obstant això, els experts han observat una tendència a l'estabilització, ja que en els últims quatre anys l'excés de pes només ha crescut un 1%.

L'estudi ha permès detectar que un 25% dels nens no menja cap peça de fruita al dia i només un 26% menja dues racions de verdura diàries. La fundació alerta que no s'està seguint la dieta mediterrània.

stats