Societat 23/02/2012

Els treballadors de metro de TMB decidiran dissabte si van a la vaga

Els treballadors d'autobusos estan convocats aquesta tarda per seguir la negociació i els de metro estudien la proposta que els van posar sobre la taula ahir

Maria Ortega / Efe
2 min

BarcelonaDissabte serà el dia clau per saber si es confirma la vaga anunciada pels treballadors de metro i bus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) coincidint amb la celebració del Mobile World Congress. Després de les maratonianes negociacions d'ahir entre el comitè d'empresa de metro i l'empresa –amb la mediació de la Generalitat–, els treballadors han convocat per a avui dues assemblees, una al matí i l'altra a la tarda, per discutir la proposta que tenen sobre la taula, que preveu el pagament en dos anys dels endarreriments pendents i la garantia de mantenir tots els llocs de treball. Per a alguns dels treballadors l'oferta es queda curta, però d'altres la veuen com un mal menor. De moment, no s'ha pres cap decisió i els treballadors de metro s'han instat a una nova assemblea aquest dissabte per decidir noves passes.

Els treballadors de bus, per la seva banda, tenen aquesta tarda el seu torn de negociació amb l'empresa. Alguns dels seus portaveus com Faustino Mondragón, però, tenen clar que no estan en la línia d'acceptar una proposta similar a la que s'ha fet els companys de metro i insisteixen que l'assemblea de dissabte serà unitària per al conjunt de treballadors de TMB -metro i bus- i que serà allà on es prendran les decisions."En aquesta reivindicació, estem tots junts", explica Mondragón.

Una de les discussions que ahir a la nit entorpien l'acord amb el treballadors de metro és que els sindicats exigeixen que l'IPC aplicat a l'any passat, un 2,4 per cent d'augment, es consolidi en la base salarial i es comptabilitzi en ella ja aquest any. La proposta final de TMB

En paral·lel es manté el debat sobre els serveis mínims en cas de vaga. L'empresa defensa que han de ser d'un 80% en hores punta, però els treballadors volen reduir substancialment aquest percentatge.

stats