Especials 12/09/2013

ERC vol fixar la data i la pregunta de la consulta abans de dos mesos

La secretària general, Marta Rovira, anuncia una ronda de contactes amb partits i entitats per forjar un consens

Sara González
2 min

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat que la gran quantitat de catalans que ahir van participar a la Via Catalana són la "garantia de l'èxit" del procés independentista de Catalunya. "Guanyarem. El procés no té marxa enrere, és imparable", ha assegurat. És per aquest motiu que els republicans consideren que cal prémer l'accelerador i han anunciat que treballaran per poder consensuar una data i una pregunta per a la consulta abans de dos mesos.

Rovira ha insistit que ERC farà "tot el possible" perquè la consulta sigui el 2014 i la pregunta sigui independència sí o no. En aquest sentit, ha anunciat que després de reunir-se amb el Govern iniciarà una ronda de contactes amb els partits polítics i les entitats socials per tal d'iniciar el diàleg per fixar la data i la pregunta. De fet, ha apuntat que ja es podria convocar una reunió "imminent" del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. "Totes les forces que ahir ens donàvem les mans a la cadena ens hem de tornar a agafar les mans al voltant d'una taula per posar data i pregunta a la consulta", ha insistit.

La número dos d'ERC ha subratllat que des de regions com Flandes, Escòcia o Euskadi miren Catalunya amb "admiració" i ha recordat que representants d'aquests territoris van estar ahir presents a la cadena. "Hem donat al món un senyal absolutament inequívoc i ens arriba una imatge de fora d'absolut respecte i també preocupació perquè que el govern espanyol no ens doni resposta", ha afirmat.

Que "la majoria silenciosa" faci una cadena

Davant les afirmacions de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que va destacar que calia treballar per "la majoria silenciosa de catalans" que no van participar a la cadena humana, Rovira ha instat aquesta majoria a "organitzar-se" i fer una Via Catalana a favor d'altres opcions polítiques. "De moment, l'única via que es mobilitza és la que defensa la independència", ha puntualitzat.

També ha exigit al govern espanyol que "condemni rotundament" l'acció dels violents que ahir van irrompre a la Delegació de la Generalitat a Madrid i van impedir la celebració institucional de la Diada. A més, ha insistit que el "pacifisme i el civisme" que van demostrar ahir els centenars de milers de catalans que van participar a la cadena "contrasta" amb l'acció "absolutament lamentable" dels violents de la ultradreta. "Cal exigir responsabilitats polítiques i jurídiques a aquests violents", ha dit.

stats